Ugrás a tartalomra

Megerősítené a határellenőrzést Olaszország, Szlovénia és Horvátország

2023.07.10
20:33
2023.07.10
20:45
Forrás
Euronews
Az illegális bevándorlás és az embercsempészet ellen intézkednek.

A három állam külügyminiszterei Anconában találkoztak, hogy közös nyilatkozatot írjanak alá a bevándorláspolitikájuk közös pontjairól. „Ami az illegális migrációt illeti, egyetértés van az országaink között. A célunk az, hogy megerősítsük az ellenőrzést a külső határokon, és így egyetlen embercsempész és illegális bevándorló se léphessen be az Európai Unió területére" - mondta Antonio Tajani olasz külügyminiszter. Szlovén kollégája, Tanja Fajon kiemelte, meg kell akadályozni, hogy a tenger a bevándorlók temetőjévé váljon. Hétfőn kiderült, hogy újabb migránsokat szállító hajó tűnt el Európa felé menet, a Kanári-szigetek közelében, nagyjából 200 emberrel a fedélzetén.  

A horvát külügyminiszter, Gordan Grlić-Radman arról beszélt, hogy a Nyugat-Balkán országaival is együtt kell működnie az EU-nak, ha hatékonyan szeretné kezelni az illegális bevándorlás problémáját. A nyugat-balkáni országoknak pedig ki kell venniük a részüket a megoldásból, ha a jövőben az európai közösséghez szeretnének tartozni - tette hozzá.

illegális bevándorlás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.