Ugrás a tartalomra

Megerősítették: Két csatlakozási fejezetet nyit meg Szerbia az EU-val

2018.12.05
14:23
2018.12.05
16:17
Forrás
Szerbiai RTV
A jövő héten további két csatlakozási fejezetet nyit meg Szerbia az Európai Unióval - ezt a döntést az EU tagállamainak nagykövetei hivatalosan is megerősítették.

Eszerint a 17-es és 18-as fejezetekről tárgyalnak majd. A 17-es csatlakozási fejezet a gazdaság- és monetáris politikára vonatkozik, a 18-as a statisztikával foglalkozik. A fejezeteket december 10-én Brüsszelben a kormányközi konferencián nyitják meg. Így Szerbiának a szükséges 35-ből összesen 16 nyitott csatlakozási fejezete lesz, amelyből kettőt ideiglenesen lezártak. 

Európai Unió

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.