Ugrás a tartalomra

Meggondolta magát, mégis kitölti mandátumát Charles Michel

2024.01.27
10:00
2024.01.27
10:06
Forrás
Politico
Nem indul a közelgő európai parlamenti választásokon Charles Michel, az Európai Tanács jelenlegi elnöke. Ez azt jelenti, hogy mandátuma végéig, vagyis novemberig jelenlegi posztján marad.

Amennyiben kitartott volna eredeti álláspontja mellett, és parlamenti képviselővé választják, július közepén kellett volna hivatalba lépnie, így Orbán Viktor, mint a soros elnök, Magyarország miniszterelnöke vezette volna ideiglenesen az uniós vezetők üléseit. Charles Michelt korábban számos bírálat érte, amiért idő előtt távozna európai tanácsi posztjáról.

A politikus most úgy fogalmazott: minden erőfeszítésével a jelenlegi feladataira fog koncentrálni, buzgó szószólója lesz a demokratikus, erős és egységes Európának, a mandátum lejárta után pedig átgondolja jövőbeli kötelezettségvállalásainak jellegét és irányát. Hozzáteszi: 30 év után úgy gondolja, hogy ideje újabb célokat keresnie. Charles Michel első hivatali ideje 2019. decemberében kezdődött, majd 2022. március 24-én másodszor is az Európai Tanács elnökévé választották egy újabb két és fél éves időszakra.

Charles Michel

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.