Ugrás a tartalomra
Török katonák Szíriában
Tanjug/AP/Maya Alleruzzo

Megkezdődött a Béke Forrása hadművelet Északkelet-Szíriában

2019-10-09
16:41
2019-10-09
16:52
Forrás
MTI
A török hadsereg és a szíriai szövetséges milícia közös hadművelete a Népvédelmi Egységek nevű kurd fegyveres csoport, valamint az Iszlám Állam terrorista szervezet dzsihadistái ellen irányul.

A hadművelet megkezdését Recep Tayyip Erdogan jelentette be. A török államfő a Twitter közösségi portálon azt írta, hogy a beavatkozás a Béke Forrása fedőnevet kapta. Ezzel párhuzamosan az NTV török hírtelevízió arról számolt be, hogy több nagyobb robbanás rázta meg a szíriai Rász-el-Ain városát. Az NTV szerint a tüzérség és a légierő adott le lövéseket kurd célpontokra, ahonnan a helyszíni felvételek alapján füstfelhők láthatók. Szárazföldi csapatok egyelőre nem léptek Szíria területére az NTV szerint.

Béke forrása
hadművelet
Törökország
Szíria
kurd
Iszlám Állam
terrorista

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.