Ugrás a tartalomra

Megkezdődött a tárgyalássorozat az amerikai-európai kereskedelmi vita rendezéséről

2018.09.10
22:41
2018.09.10
22:46
Forrás
MTI
Megkezdődött a tárgyalássorozat az amerikai-európai kereskedelmi vita rendezéséről, azonban sok munka van még hátra - közölte Cecilia Malmström.

A kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos ezt azután jelentette ki, miután hétfőn Brüsszelben találkozott Robert Lighthizer amerikai kereskedelmi főképviselővel. A két politikus első alkalommal ült össze azóta, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke július végén megállapodott Donald Trump amerikai elnökkel, hogy egyeztetéseket kezdenek az ipari termékek vámmentességének kidolgozásáról és a nem autóipari termékeket érintő szubvenciók eltörléséről, a tárgyalások ideje alatt pedig egyik fél sem vet ki új vámokat. A következő találkozóra szeptember végén kerül sor, amelyet szakértői egyeztetések fognak követni októberben - tájékoztatott az uniós biztos. 

Amerikai Egyesült Államok
Európai Unió
Cecilia Malmström
Robert Lighthizer

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.