Ugrás a tartalomra

Megkezdte az első nyugat-balkáni hivatalos látogatását Jean-Claude Juncker

2018.02.25
10:55
2024.03.19
08:32
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Holnap Johannes Hahn uniós bővítési biztossal együtt Belgrádba érkezik, ahol Aleksandar Vučić szerb államfővel tárgyalnak az unió új bővítési stratégiájáról.

Az Európai Bizottság elnöke az öt napos útja alatt találkozik mind a hat nyugat-balkáni ország vezetőjével. Juncker először Szkopjeba utazik, ahol a mai nap folyamán Zoran Zaev macedón kormányfővel és Gjorge Ivanov államelnökkel egyeztet. Tiranában a bővítési biztos is csatlakozik az európai bizottság elnökéhez és együtt tárgyalnak az albán vezetéssel. A hétfői belgrádi látogatásuk során a szerb államfővel tárgyalnak, míg kedden Ana Brnabić kormányfő fogadja a tárgyalófeleket. Az uniós képviselőkhöz szerdán Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője is csatlakozik, és a tárgyalások Bosznia-Hercegovinában és Pristinában folytatódnak. Az uniós hármas a balkáni körútját március elsején fejezi Bulgáriában, ahol Bojko Boriszov miniszterelnök a hat nyugat-balkáni ország vezetőit is fogadja.

Nyugat-Balkán
Jean-Claude Juncker
Európai Bizottság elnöke
Johannes Hahn
uniós bővítési biztos
Federica Mogherini
Aleksandar Vučić
szerb államfő

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.