Ugrás a tartalomra

Megkezdte törökországi látogatását Aleksandar Vučić

2018.05.06
19:11
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
A szerb államfőt Recep Tayyip Erdogan fogadta a reptéren katonai tiszteletadás mellett. Vučić a török államfő meghívására érkezett két napra Törökországba.

A szerb küldöttségben helyet kapott Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, valamint Marko Čadež is. A szerb államfő találkozott azzal a két török és két szerb kerékpárossal, akik április végén Belgrádból indultak két keréken Isztambulba, a két nemzet közötti barátság szimbólumaként.

A küldöttség tagjai még a mai nap folyamán részt vesznek egy gazdasági fórumon, amelyre több mint 300 török vállalkozó is hivatalos. Az államfők közötti tárgyalásokon a bilaterális, regionális és nemzetközi kérdések szerepelnek majd napirenden.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Az együttműködésünk, és az együttműködési lehetőségeink hatalmasak, egyebek mellett a textiliparban, a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, és csak hogy rámutassak, mennyire fontos az, amit legutóbb aláírtunk Belgrádban: a megállapodásunk hozzájárult a szerbiai szarvasmarha-tenyésztés és a szerbiai mezőgazdasági termelés növeléséhez. Arról az ötezer tonnáról van szó, ami a marhahús esetében a kvótát jelenti számunkra. Ma itt is jelen vannak olyan személyek, akik újonnan nyitottak állatfarmokat Szerbiában, akik szeretnék fejleszteni a szarvasmarha-tenyésztést, hogy minél több marhahúst szállíthassunk Törökországba, mert biztos piacunk van, és tisztességes, jó áraink vannak.”

Törökország
Aleksandar Vučić
Recep Tayyip Erdogan

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.