Ugrás a tartalomra

Megnyitották a moravai közlekedési folyosó Pojatetól Makrešaneig húzódó szakaszát

2023.04.29
13:40
2023.04.29
13:49
Forrás
Pannon RTV
Ez az első szakasza a korridornak, amely 16,8 kilométer hosszú.

Októberig további csaknem 11 kilométernek kell elkészülnie Koševiig, amely Kruševacot köti majd össze az autópályával.

Az autópályán 11 csomópont, 71 híd, 23 felüljáró és 5 aluljáró lesz. A 112 kilométeres moravai közlekedési folyosó építése 2019 decemberében kezdődött el.

A megnyitón mások mellett jelen volt Aleksandar Vučić államfő és Ana Brnabić miniszterelnök is. Az eseményen elhangzott, hogy a környéken élőkre ez pozitív hatással lehet a munkahelyek, a befektetések és az idegenforgalom szempontjából egyaránt. Vučić elmondta, kevesebb mint másfél éven belül ez lesz Szerbia legmodernebb autópályája.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „A legfontosabb, hogy ez az autópálya biztosítja az ipari övezetek bővülését, új befektetők érkezését, mert nem jönnek befektetők, ha nincs autópálya, ezek a legfontosabbak. Ez az autópálya Szerbia legszélesebb autópályája. Körülbelül egy méterrel és 60 centiméterrel szélesebb, mint az összes többi út, 30 méter széles.”

közlekedési folyosó

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.