Ugrás a tartalomra

Megtartotta 80-ik rendes ülését Szerbia Szociális-gazdasági tanácsa

2018.08.13
14:46
2018.08.14
10:51
Forrás
Beta
A megbeszélésen a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel kapcsolatos stratégia törvénymódosítási javaslatát vitatták meg.

A megbeszélésen jelen volt Zoran Đorđević munkaügyi miniszter, Miloš Nenezić, a Munkaadók Uniójának elnöke, Ljubisav Orbović, a Független Szakszervezetek Szövetségének elnöke valamint a Függetlenség ágazati szakszervezetek elnöke, Zoran Stojiljković.

Zoran Đorđević szerint a jövőben szorosabban együtt kell működniük a munkaadók és a szakszervezetek vezetőinek is az általa vezetett minisztériummal, mert csakis párbeszéddel érhető el, hogy mindegyik érintett fél elégedett legyen. A jelenlegi szociális védelmi törvény már elavult, egy új, hatékony törvényre van szükség - emelte ki a munkaügyi miniszter. Hozzátette: számos közvita és a szakemberek véleményének széleskörű kikérése előzte meg az új szociális védelmi törvényjavaslat kidolgozását. Az ülésen végül elfogadták a munkahelyi biztonsággal és egészségvédelemmel kapcsolatos stratégia törvénymódosítási javaslatát, amely a 2018 és 2022 közötti időszakra vonatkozik - nyilatkozta Miloš Nenezić, a Munkaadók Uniójának elnöke.

Szociális-gazdasági Tanács
Zoran Đorđević

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.