Ugrás a tartalomra

Merkel és May megállapodás alapján történő kilépést akar

2019.04.09
17:49
Forrás
MTI
Theresa May brit kormányfő és Angela Merkel német kancellár egyetért abban, hogy Nagy-Britanniának megállapodás alapján kell kilépnie az Európai Unióból - közölte a londoni miniszterelnöki hivatal.

A közleményt azután adták ki, hogy a két vezető Berlinben megbeszélést tartott. May onnan Párizsba folytatta útját, ahol Emmanuel Macron francia elnökkel tárgyal ugyanerről. A német fővárosban nem volt hivatalos közlemény a másfél órás találkozóról. May Berlinben Merkel támogatását kérte ahhoz, hogy a brit kilépés határidejét tolják ki június 30-ig. Ezzel kapcsolatban Steffen Seibert német kormányszóvivő kijelentette, hogy a halasztásról a 27 maradó tagállamnak egyhangúlag kell döntenie. 

Brexit
Angela Merkel
Theresa May
Berlin

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.