Ugrás a tartalomra

Merkel és Schulz televíziós vitája Orbánnal kezdődött

2017.09.03
21:19
2024.03.19
08:32
Az Európába és Németországba irányuló migráció nem fenyegetés, hanem nagy feladat – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

A szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölttel, Martin Schulz-cal folytatott vitán hangsúlyozta, hogy Németország nem zárkózhat be a világ más részein pusztító háborúk és szegénység előtt, ami azonban „nem jelenti azt, hogy mindenki jöhet”. Az utóbbi két évben „megtanultuk, hogy a menekülést kiváltó okok megszüntetésére kell törekedni”, és ez a következő négy évben is sok feladatot ad majd – tette hozzá a jobbközép CDU/CSU pártszövetség jelöltje.

Martin Schulz hangsúlyozta: továbbra is vállalja azt a kijelentését, hogy az Európába érkező menekültek „aranynál is értékesebb dolgot hoznak magukkal”, jelesül „az Európába vetett hitet”. Erre „büszkék lehetünk” – mondta a baloldali politikus a kancellárjelöltek egyetlen vitáján, amelyen elsőként a migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos kérdéseket kaptak a műsorvezetőktől. (MTI)

Angela Merkel német kancellár hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte Németországba a menekülteket, mert döntésébe nem vonta be az európai partnereket - mondta Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölt vasárnap este Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján. Hangsúlyozta, hogy Merkel „kész tények elé állította” az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa „kivonja magát a felelősség alól” és „cserben hagyja Németországot”, holott „sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak”.

Angela Merkel aláhúzta: Martin Schulz is tudja, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”, és „tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni” a menekültek ellátásában. Így szeptember 4-én este gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert „semmi reményem nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását” - mondta Angela Merkel.

Angela Merkel
migráció
német kancellár

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.