Ugrás a tartalomra

Merkel: A holokauszt-emléknap az embergyűlölet elleni figyelmeztetés

2019.01.26
17:00
Forrás
hirado.hu
Az antiszemitizmussal és a gyűlölettel szembeni zéró toleranciára szólított fel szombaton közzétett heti videoüzenetében a német kancellár.

Angela Merkel a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából elmondta, hogy ez a nap emlékeztessen arra, hogy hová vezethet a faji őrület, a gyűlölködés és az embergyűlölet. Hozzátette, manapság az antiszemitizmusnak különböző formái vannak. Egyfelől a lakosság által képviselt ellenszenv a zsidókkal szemben, másfelől a muszlim bevándorlók által tapasztalható gyűlölet. A holokauszt nemzetközi emléknapját január 27-én, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának évfordulóján tartják, megemlékezve a második világháborúban a nácik által meggyilkolt zsidó, roma és más nemzetiségű áldozatokról.

Angela Merkel
holokauszt-emléknap
antiszemitizmus

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.