Ugrás a tartalomra

Merkel részt vett a nyugat-balkáni országok csúcsértekezletén

2018.07.11
07:38
Forrás
MTI
Németország a lehető legszorosabb kapcsolatokra törekszik Londonnal a Brexit után is.

Angela Merkel német kancellár, aki a nyugat-balkáni országok londoni csúcsértekezletén vett részt, Theresa May brit miniszterelnökkel tartott esti sajtóértekezletén kijelentette, haladást érzékel a brit kilépés feltételrendszeréről szóló tárgyalásokon. Hozzátette, az unióban maradó 27 ország várja annak a fehér könyvnek a közzétételét, amely a brit kormány legújabb javaslatcsomagját tartalmazza. Theresa May elmondta, az értekezleten London kötelezettséget vállalt arra, hogy a 2020-2021-es pénzügyi évben 95 százalékkal növeli a balkáni térségnek nyújtott éves pénzügyi támogatását. A brit kormányfő szerint ezt a pénzt a koszovói és az albániai igazságszolgáltatási rendszer reformjára, a bosznia-hercegovinai és a szerbiai üzleti környezet javítására, a térség egészében egymillió iskolás gyermek digitális ismereteinek fejlesztésére, valamint a nyugat-balkáni régió demokratikus és jogállami berendezkedésének megerősítésére lehet fordítani.

Angela Merkel
Theresa May
London
Nyugat-Balkán

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.