Ugrás a tartalomra

Mezőgazdasági együttműködési lehetőségekről is tárgyalt Amerikában Ana Brnabić

2019.01.29
11:46
2019.01.29
16:25
Forrás
Pannon RTV
Az amerikai Ohio állam rendkívül fontos partnere Szerbiának, ezért az elkövetkező hónapokban átfogóbb megállapodást szeretnénk kötni vele.

Ezt nyilatkozta Ana Brnabić az Egyesült Államokban tett kétnapos látogatása során. A szerb miniszterelnök Ohióban találkozott Mike DeWine kormányzóval, akivel egyebek mellett a Pristina és Belgrád között kialakult kapcsolatról beszélt. Továbbá részt vett egy találkozón John Harrisszel, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokával is. Az amerikai tagállam és Szerbia között 12 éve zavartalan a katonai együttműködés - szögezte le Brnabić. A szerb miniszterelnök sikeres vállalkozókkal is tárgyalt. Az egyik legfontosabb gazdasági téma, amiről szó esett, a mezőgazdasági együttműködés lehetősége volt.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Tudják, hogy Szerbia egyike a minőségi eper és málna legnagyobb exportőrjeinek, emellett az áfonyának, továbbá a méznek is. Arról beszéltük, milyen lehetőségek vannak arra, hogy termékeink az Amerikai Egyesült Államokba és az ottani gyárakba kerüljenek. Arra számítunk, hogy az elkövetkező néhány hónapban az egyik legnagyobb amerikai lekvár-, szörp- és üdítőgyártó képviselője Szerbiába jön, hogy a lehetséges együttműködéséről tárgyaljon.”

Amerikai Egyesült Államok
Ana Brnabić
Ohio

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.