Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Mikor lesz parlamenti választás Szerbiában?

2019-04-16
11:25
Forrás
Tanjug
Várhatóan a berlini és kínai elnöki egyeztetések után derül ki, hogy lesz-e előrehozott parlamenti választás Szerbiában - erről cikkezik ma a belgrádi Blic.

A napilap úgy tudja, hogy ma ugyan szó lesz a Szerb Haladó Párt bővített elnökségi ülésén az esetleges szavazásról, de végleges döntés nem születik majd.

A lap emlékeztet, az elkövetkező időszakban két fontos külpolitikai egyeztetés vár Szerbiára. Az első a hónap végén, április 29-én, amikor Vučić Ana Brnabić szerb kormányfővel együtt, Angela Merkel német kancellárral és Emmanuel Macron francia elnökkel találkozik Berlinben, emellett Kínába is elutazik a szerb elnök.

parlamenti választás
Szerb Haladó Párt

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.