Ugrás a tartalomra

Miloš Vučević részt vett a Szent Száva-napi ünnepségen Budapesten

2020.01.26
13:55
2024.03.19
08:49
Forrás
közlemény
Újvidék polgármestere Aleksandar Vučić szerb államfőt képviselte az eseményen.

Magyarország egész területén szerveznek Szent Száva-napi ünnepségeket, ez a szerb közösség egyik legjelentősebb eseménye. A központi programot a Szerb Országos Önkormányzat szervezte a magyar fővárosban. Vučević az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a szerb közösség büszke lehet a gyökereire és arra, hogy Szerbia milyen sokat elért, gazdasági és politikai téren egyaránt.

A rendezvényen díjakat adtak át azoknak a Magyarországon élő szerbeknek, akik a közösségük kulturális örökségének megőrzésével foglalkoznak.

Miloš Vučević
Szent Száva
Szent Száva-nap
Budapest

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.