Ugrás a tartalomra

Miloš Vučevićet javasolta kormányalakítónak a szerb elnök

2024.03.30
20:32
2024.03.31
08:45
Forrás
Szerbiai RTV
Miloš Vučević védelmi minisztert, a Szerb Haladó Párt elnökét javasolta kormányalakítónak Aleksandar Vučić. Szerbia elnöke elmondta, azután hozta meg a döntést, hogy egyeztetett a parlamentbe jutott pártok képviselőivel.

Vučić az Instagramon közzétett bejegyzésében arról ír, hogy a szerbiai parlamentnek javasolja, hogy Miloš Vučevićet válasszák meg leendő kormányfőnek. Az államfő ma korábban Instagramon beszélt arról Miloš Vučević és Siniša Mali társaságában, hogy amint megbeszélik a leendő kormányalakító személyét, Vučić be fogja jelenteni azt.

Miloš Vučević
védelmi miniszter
kormányalakító
Szerb Haladó Párt
SZHP
kormányfő
Aleksandar Vučić

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.