Ugrás a tartalomra

Mind a négy önkormányzatban az SZHP nyerte az előrehozott választásokat

2018.12.16
22:45
2018.12.17
11:57
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Bejelentette a Szerb Haladó Párt választási győzelmét tegnap este Aleksandar Vučić a Lučaniban, Doljevacon, Kladovóban és Kúlán megtartott időközi önkormányzati választásokon.

Az államfő sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy az SZHP Kúlán a szavazatok majdnem 60 %-át szerezte meg. Ez azt jelenti, hogy az SZHP és a Vajdasági Magyar Szövetség által közösen állított lista 26 mandátumot szerzett, amelyből kettőt a VMSZ képviselői töltenek majd be. Vučić hangsúlyozta, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek majd Kúla és Nyugat-Bácska gazdasági fejlődésére. Hozzátette, hogy Kúlára már érkezett néhány befektető, és ezt a munkát folytatni fogják. A részvételi arány Kúla községben 49,72% volt.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az SZHP Lučaniban a szavazatok 66,2 százalékát szerezte meg, ami 27 mandátumot jelent. A legnagyobb arányú győzelmet az SZHP Doljevacon aratta, itt a voksolók 75 százaléka szavazott nekik bizalmat. A Szerb Haladó Párt Kladovon a szavazatok 59 százalékát tudhatja a magáénak.

Előzetes híresztelések szerint a sajtótájékoztatót megelőző SZHP ülésen Nebojša Stefanović felajánlotta lemondását Aleksandar Vučićnak. Korábban az Alo magazin arról számolt be, hogy Szerbia belügyminisztere azért adta be lemondását, mert nem engedték meg neki, hogy letartóztassa Dragana Đilas és Boška Obradović követőit, akik a nap folyamán Lučaniban betörtek a rendőrség épületébe és az ott dolgozókat inzultálták.

Ezzel kapcsolatban Aleksandar Vučić kiemelte: „Elég nehezen viselte ezt a helyzetet. Nem szerettem volna erről beszélni, mielőtt ideértem, mivel ő akkor távozik majd a pártban és az államban betöltött pozíciójáról, amikor én, úgyhogy nincs is miről a továbbiakban beszélni.”

Aleksandar Vučić
Szerb Haladó Párt

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.