Ugrás a tartalomra

Miroslav Lajčák segítségét kérte Thaci

2019.01.05
09:49
Forrás
Szerbiai RTV
Hashim Thaci koszovói elnök Twitter-üzenetben kérte Miroslav Lajčák egykori szlovák külügyminiszter segítségét abban, hogy Szlovákia elismerje Koszovó függetlenségét.

Azt javasolta a politikusnak, ne tanácsokat osztogasson Koszovóval kapcsolatban, inkább segítsen elérni, hogy Szlovákia elismerje Koszovót, vagy legalább, mint az EBESZ soron lévő elnökségét betöltő tagállama, biztosítson szavazati jogot Pristinának a szervezetnél. A függetlenségünk, katonaságunk és európai egyenjogúságunk nem tárgyalás témája - áll Thaci üzenetében. 

Miroslav Lajčak
Hashim Thaçi
Szlovákia

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.