Ugrás a tartalomra

Miščević: Az EU miatt mielőbb meg kell alakítanunk a kormányt

2014.02.17
08:25
Az európai integráció miatt fontos, hogy a választást követően minél előbb megalakuljon a szerbiai parlament és a kormány – nyilatkozta Szerbia európai uniós tárgyalócsoportjának vezetője
Az európai integráció miatt fontos, hogy a választást követően minél előbb megalakuljon a szerbiai parlament és a kormány – nyilatkozta Szerbia európai uniós tárgyalócsoportjának vezetője. Tanja Miščević rámutatott arra, hogy az új parlamentre számos új törvény elfogadása vár majd, így többek között a médiatörvényé, amely már átjutott az Európai Bizottság ellenőrzésén, de a munkatörvényé és a csődeljárásról szóló törvényé is. A főtárgyaló szerint az előrehozott a parlamenti választás nem fogja lelassítani Szerbia európai uniós csatlakozási tárgyalásait. „A jövő héten kezdődnek meg az oktatás és a kultúra kérdéseivel kapcsolatos tárgyalások. Semmi sem állt le, éppen ellenkezőleg, két lépéssel előrébb haladunk” – mondta Miščević a Szerbiai RTV vendégeként. A kérdésre, hogy a szerbiai kormánynak az eurointegrációval kapcsolatos munkáját lassítja-e az a tény, hogy a kormány lemondásban van, a tárgyalócsoport vezetője azt válaszolta, hogy ez ebben a pillanatban nem fontos, mert a politikai döntések „nem elengedhetetlenek ahhoz, hogy megismerkedjünk az Európai Unió gyakorlatával”. (Vajdaság MA, Beta)

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.