Ugrás a tartalomra

Módosult az érvényes, illetve érvénytelen szavazólapok elbírálása (videó)

2017.03.29
14:31
A vasárnapi elnökválasztással kapcsolatos tudnivalókról tartottak ma délelőtt sajtótájékoztatót Magyarkanizsán
A vasárnapi elnökválasztással kapcsolatos tudnivalókról tartottak ma délelőtt sajtótájékoztatót Magyarkanizsán. Kasza Attila, a Községi Választási Bizottság elnöke elmondta, hogy a választói névjegyzékben 22 ezer 200 szavazásra jogosult polgár szerepel, akik mint mindig, ezúttal is 39 szavazóhelyen adhatják le voksaikat, reggel 7-től este 8 óráig. A polgárok érvényes személyi okmányokkal igazolhatják magukat. A régi típusú személyi igazolványok tulajdonosai, amennyiben már kérelmezték az újat, a rendőrségtől erre vonatkozó igazolással szavazhatnak. Aki nem tud elmenni a szavazóhelyre, otthonában is szavazhat, ha a szavazás napján 11 óráig bejelenti az erre vonatkozó igényét. A magyarkanizsai önkormányzat holnap eligazítást tart a szavazatszedő bizottságok munkájában részt vevő polgároknak. A vasárnapi elnökválasztásra lényegesen módosult az érvényes, illetve érvénytelen szavazólapok elbírálása. Kasza Attila, elnök. Községi Választási Bizottság, Magyarkanizsa: „Mindazon szavazólap, amelyen a szavazatszedő bizottság egyértelműen meg tudja állapítani, hogy kire adta le a voksát a szavazó, az érvényes szavazólap lesz. Tehát ha be van rajta karikázva egy név, az összes többi pedig át van húzva, az érvényes. Vagy ha be van karikázva egyértelműen a jelölt és bármilyen megjegyzés, rajz, illetve hasonló található a szavazócédulán, az is érvényes szavazat lesz.”



Magyarkanizsa
elnökválasztás
szavazópolgár

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.