Ugrás a tartalomra

Mogherini: az EU célja az iráni megállapodás fenntartása

2018.05.15
22:39
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Az EU eltökélt szándéka, hogy megőrizze az Iránnal nukleáris fejlesztési programja korlátozásáról kötött megállapodást, amely alapvető fontosságú a globális és a régió biztonsága szempontjából.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője jelentette ki Brüsszelben Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, valamint Irán külügyminiszterével kezdődő tárgyalásra érkezésekor kedden.

A főképviselő hangsúlyozta: hiba lenne egy olyan egyezmény megszüntetése, amely működik, amely a nemzetközi vizsgálatok szerint is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Elmondta továbbá, hogy a találkozón az Európai Unió és partnerei azt szeretnék megvitatni, hogyan enyhíthetők az Irán elleni szankciók úgy, hogy Teherán továbbra is maradéktalanul tartsa magát kötelezettségvállalásaihoz, miközben az európai befektetéseket és az iráni nép érdekeit szolgáló gazdasági előnyöket is megvédik.

Mogherini
EU
iráni
nukleáris
atomprogram

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.