Ugrás a tartalomra

A moldovai elnökkel egyeztetett a szerb államfő

2023.02.15
18:47
2023.02.15
18:55
Forrás
Pannon RTV, RTS
A felmerülő nyitott kérdéseket megbeszélések útján rendezzük - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, miután telefonon egyeztetett moldovai kollégájával, Maia Sanduval.

A két ország között annak kapcsán alakult ki feszültség, hogy néhány napja ukrán titkosszolgálati forrásokra hivatkozva Sandu azt állította, hogy Oroszország moldovai, belarusz, montenegrói és szerb állampolgárok segítségével puccsra készül Kisinyovban.

A szerb államvezetés kijelentette, nincs információja arról, hogy állampolgárai érintettek lennének az ügyben. Vučić és Sandu most egyetértett abban, hogy a szerb és a moldovai nép baráti kapcsolatban áll, a moldovai elnök kijelentése kapcsán felmerülő nyitott kérdéseket pedig készek megbeszélni.

A politikusok egyúttal kölcsönös meghívást intéztek egymáshoz.

Maia Sandu
Moldávia

Most

21:59, Frissítve: 11:04

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.