Ugrás a tartalomra
TANJUG/JADRANKA ILIC/nr

A Morava korridor Szerbia legnagyobb, legszervezettebb építkezése

2021.10.22
08:49
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ezt Aleksandar Vučić szerb államfő jelentette ki, amikor Anthony Godfreyvel, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetével megtekintette a közlekedési folyosó harmadik szakaszának építési munkálatait.

A Nyugat-Morava feletti híd kiépítésén dolgozó éjszakai műszakot látogatták meg. Az államfő elégedettségének adott hangot, amiért csak ezen a szakaszon, a Pojatét Kruševaccal összekötő részen 2.700 munkás dolgozik.

Anthony Godfrey kifejtette, ez az infrastrukturális fejlesztés újabb amerikai beruházásokat vonz majd az országba.

A Pojate és Preljina közötti út valamivel több mint 112 kilométeres lesz, 71 híd, 23 felüljáró és 5 aluljáró épül rajta.

Morava közlekedési folyosó
korridor
Aleksandar Vučić
Anthony Godfrey

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.