Ugrás a tartalomra

A Morava korridor Szerbia legnagyobb, legszervezettebb építkezése

2021.10.22
08:49
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ezt Aleksandar Vučić szerb államfő jelentette ki, amikor Anthony Godfreyvel, az Amerikai Egyesült Államok nagykövetével megtekintette a közlekedési folyosó harmadik szakaszának építési munkálatait.

A Nyugat-Morava feletti híd kiépítésén dolgozó éjszakai műszakot látogatták meg. Az államfő elégedettségének adott hangot, amiért csak ezen a szakaszon, a Pojatét Kruševaccal összekötő részen 2.700 munkás dolgozik.

Anthony Godfrey kifejtette, ez az infrastrukturális fejlesztés újabb amerikai beruházásokat vonz majd az országba.

A Pojate és Preljina közötti út valamivel több mint 112 kilométeres lesz, 71 híd, 23 felüljáró és 5 aluljáró épül rajta.

Morava közlekedési folyosó
korridor
Aleksandar Vučić
Anthony Godfrey

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.