Ugrás a tartalomra

Moszkva kész együttműködni az INF-szerződéssel kapcsolatos kifogások ügyében

2018.10.22
19:31
2024.03.19
08:42
Forrás
MTI
Moszkva kész együttműködni Washingtonnal a közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló megállapodás-INF-végrehajtásával kapcsolatban felmerült kölcsönös kifogások ügyében.

Ezt Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára közölte hétfőn Moszkvában Richard Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval. A TASZSZ hírügynökség jelentése szerint Patrusev egyúttal kijelentette, hogy az egész nemzetközi jogrend számára "komoly csapást" jelentene, ha az Egyesült Államok felmondaná az INF-szerződést.

Az orosz biztonsági tanács tájékoztatása szerint Patrusev és Bolton tárgyalt arról is, hogy 2021-ben történő lejárta után öt évvel meghosszabbítsák a hadászati nukleáris fegyverek csökkentéséről megkötött Start-3 egyezmény hatályát. A közleményből nem derült ki, hogy az ügyben született-e megállapodás.

Moszkva
Washington

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.