Ugrás a tartalomra

Moszkva nem kívánatos személynek nyilvánított 23 brit diplomatát

2018.03.17
15:58
2024.03.19
08:39
Forrás
index.hu, RTS
Nem kívánatos személynek nyilvánított 23 brit diplomatát az orosz külügyminisztérium, miután Theresa May szerdán kiutasított 23 orosz diplomatát.

Theresa May szerdán kiutasított 23 orosz diplomatát, mert az orosz kormány nem adott magyarázatot a gyanúsan Moszkvához köthető gyilkossági kísérletre.

A jövő hét elején összeül a brit nemzetbiztonsági tanács, hogy megfontolja, milyen további lépéseket tegyen az ügyben.

Szergej Szkripalt és lányát, Juliát a délnyugat-angliai Salisbury városában, egy padon találták eszméletlenül március negyedikén, mint később kiderült idegméreggel mérgezték meg őket. Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredese volt, de a brit hírszerzésnek is kémkedett, éveken át Európában beépült fedett ügynökök személyazonosságát adta át a brit titkosszolgálatnak. Emiatt 15 év börtönre ítélték 2006-ban Oroszországban, de egy fogolycsere folyamán 2010-ben kiadták a briteknek. Szkripal és lánya továbbra is kritikus állapotban vannak.

orosz
brit
diplomata
May
Szkripal

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.