Ugrás a tartalomra

Moszkvában találkozott az orosz elnök és a szerb kormányfő (videó)

2017.03.27
16:10
Kiválóak a szerb-orosz viszonyok - hangzott ma el Moszkvában, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott Aleksandar Vučić szerb kormányfő
Kiválóak a szerb-orosz viszonyok - hangzott ma el Moszkvában, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott Aleksandar Vučić szerb kormányfő. A politikusok többek között gazdasági kérdésekről is egyeztettek. Vlagyimir Putyin kijelentette, a közös erőfeszítéseknek köszönhetően Szerbia és Oroszország kereskedelmi viszonya egyre jobb. Az orosz elnök hozzátette, a két állam kapcsolata a közelgő választásoktól függetlenül továbbra is fejlődni fog. „Tudjuk, hogy hamarosan elnökválasztások lesznek Szerbiában. Biztosak vagyunk abban, hogy a mai Szerbiában ezek a választások a legmagasabb szinten lesznek megszervezve, mindenekelőtt az önök kormányának köszönhetően, mondta a találkozón az orosz államfő.” Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök biztos abban, hogy Szerbia és Oroszország kereskedelmi és gazdasági kapcsolatát még jobbá lehet tenni. „Számos fontos kérdésről beszéltünk, nagyon, nagyon konkrét dolgokról, mint például, hogy milyen közös együttműködésre van szükség a különböző cégekkel kapcsolatban. Ebben az ügyben hogyan dolgozzunk együtt és hogyan és milyen módon növeljük meg a kereskedelmi forgalmunkat. Hallhatták Putyin elnököt, aki maga mondott köszönetet a szerb kormánynak a kereskedelmi forgalom növeléséért. Mi a saját oldalunkról tovább folytatjuk ezt.”



A tárgyalás során a két ország vezetői kitértek a világpolitikai kérdésekre, valamint a balkáni régió helyzetére is. A két politikusnak egyébként ez volt a tizedik személyes találkozás. Az eseményen a szerb miniszterelnök mellett részt vett Zoran Đorđević védelmi miniszter és Aleksandar Vulin szociálisügyi miniszter is az orosz politikusok mellett.
tárgyalás
Moszkva

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.