Ugrás a tartalomra

Mozgalom: A városvezetés ködösít, VMSZ: A mozgalom csúsztat

2018.03.09
13:13
2018.03.09
14:24
Forrás
Pannon RTV
Szabadka Polgári Mozgalma felszólította Szabadka vezetését, hogy haladéktalanul rendezzék az éjszakai egészségügyi ellátás nélkül maradt polgárok ügyét.

Közleményükben az áll: döbbenettel állapítják meg, hogy a falvakban megszüntetett mentőszolgálat és éjjeli ügyelet kapcsán a város és az egészségügyi intézmény vezetői számára egyaránt a legfontosabb és legsürgetőbb teendő a felelősség hárítása – és nem a probléma megoldása. Felszólították a Szabadka Várost vezető Vajdasági Magyar Szövetséget és a Szerb Haladó Pártot, hogy illetékességi és hatásköri ködösítés, felelősséghárítás helyett haladéktalanul rendezze az éjszakai egészségügyi ellátás nélkül maradt polgárok ügyét.

A VMSZ közleményében reagált ma erre is. Az írják: a leghatározottabban elutasítják, azokat a vádakat, amelyek ködösítőek, az emberi életeket politikai játszmák tárgyává tevő Magyar Mozgalom részéről jelentek meg. A VMSZ szerint a csúsztatások az ellentmondások és a semmittevés a legjobb jellemzője az ilyen közleményt kiadó polgári mozgalomnak. A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai Városi Szervezete felelősségteljes politizálást folytat továbbra is, felelősséget és kötelezettséget érezve a csantavéri és bajmoki polgárok előállt problémáinak sikeres megoldása esetében is - áll a közleményben.

Szabadka Polgári Mozgalma

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.