Ugrás a tartalomra

Munkacsoport Vajdaság adósságának átütemezésére

2016.09.01
09:11
Munkacsoportot hoznak létre a tartomány korábbi adósságának átütemezésére, amely augusztus utolsó napján több mint 9 milliárd dinárt tett ki – áll a tartományi kormány közleményében
Munkacsoportot hoznak létre a tartomány korábbi adósságának átütemezésére, amely augusztus utolsó napján több mint 9 milliárd dinárt tett ki – áll a tartományi kormány közleményében. A csoport feladata, hogy első lépésként meghatározza az adósság struktúráját és teljes mértékét, majd különböző átütemezési javaslatokat fogalmazzon meg. A szerdai kormányülésen döntés született továbbá arról, hogy a meglevő nyelvhasználati előírásokat nem kell megváltoztatni, hiszen azok szavatolják a nemzeti közösségek nyelvhasználati lehetőségeit. Szerdán először ült össze a Vajdasági Televízió új épületének építésével kapcsolatos teendőket koordináló bizottság is. Az eddigi fejlemények értelmében a munkálatokat négy fázisban végzik majd. A bizottság már jelezte, hogy kérni fogja a szerb kormány anyagi támogatását is. (Magyarszo.com, Kép: vojvodina.gov.rs)
Vajdaság
adósság

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.