Ugrás a tartalomra

„Nagy-Britannia az egyik legfontosabb szövetségese Magyarországnak”

2018.03.02
15:45
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
– mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter ma Budapesten, miután brit kollégájával, Boris Johnsonnal tárgyalt.

A tárcavezető a közösen tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarország szerint „óriási nagy baj” az EU szempontjából a britek kilépése. Magyarország álláspontja szerint a lehető legmélyebb és legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség, a súlyos európai terrorfenyegetettség miatt meg kell maradnia a komoly belbiztonsági együttműködésnek, valamint a közös védelem- és biztonságpolitikában is meg kell tartani a szoros kooperációt. Bár Nagy-Britannia elhagyja az Európai Uniót, nem hagyja magára Európát, illetve Magyarországot, mondta Boris Johnson. A brit tárcavezető a migrációról azt mondta: Nagy-Britannia szerint a migránsok helyzetét az első országban kell kezelni, ahová megérkeznek, különbséget kell tenni a menekültek és az illegális bevándorlók között, továbbá a migráció kérdését meg kell hagyni nemzeti hatáskörben.

Nagy-Britannia
Szijjártó Péter
magyar külgazdasági és külügyminiszter
Boris Johnson

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.