Ugrás a tartalomra

„Nagyot kell álmodni, mert aki kicsit álmodik, az nem is tud nagy célokat elérni”

2023.08.10
11:36
2023.08.10
16:28
Forrás
Pannon RTV
A határon túlon és a diaszpórában élő fiatal szerb sportolókat fogadott Aleksandar Vučić.

A köztársasági elnök a Szerbia hív téged 2023 nevű tábor résztvevőivel történt találkozást követően a fiatalokat arra kérte, merjenek nagyot álmodni, ugyanis akkor bármit elérhetnek.

A diaszpórából érkezett fiatal sportolóktól egy aláírásokkal teli mezt kapott a szerb elnök. A tíznapos sporttáborban résztvevők a látogatásuk során több kirándulást is tettek, illetve megtekintették a főváros látványosságait. Fogadásukat követően Aleksandar Vučić arról beszélt, éljenek ezek a fiatalok bárhol is a világon, Szerbia számára mindig fontosak lesznek, és számukra is mindig fontos lesz az anyaország. A szerb elnök hozzátette: nagyot kell álmodni, mert aki kicsit álmodik, az nem is tud nagy célokat elérni.

„Akik sportolnak, azok az emberek jól tudnak veszíteni is, de tudják, hogy mindig a győzelem a cél, és kevesebbel nem lehet beérni. Ezért arra kérlek benneteket, csodálatos fiatalok, kedves gyerekek, hogy egy dologra figyeljetek: ne tűzzetek ki magatok elé kis célokat, ne élvezzétek mások kibeszélését és kritizálását, gondoljatok arra, mi az, amit ti elérhettek és megtehettek magatokért, a családotokért, az országotokért. A szorgalmatok, a tudásotok, az áldozataitok a végén mindig kifizetődnek majd.”

A diaszpórában élő sportolók immár negyedik éve vesznek részt a Szerbia hív téged elnevezésű táborban, amelynek célja a Szerbia határain kívül élő szerb sportolók támogatása. A fiatalok az edzések mellett a szerb történelemről is tanulnak, valamint ellátogatnak a szerbség számára fontos helyszínekre az országban.

Aleksanadar Vučić
sportoló
gyerekek
diaszpóra

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.