Ugrás a tartalomra

Napsugaras ősz Hajdújáráson - rendezvény, amely összefogja a helyieket

2023.11.12
20:34
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke is beszédet mondott. Hangsúlyozta, a teljes vajdasági magyar közösség a VMSZ mögött áll ebben a nehéz helyzetben. 

Napsugaras ősz címmel tartottak ünnepséget Hajdújáráson. A szervezők idén is színes programmal készültek. Az idősebb lakosok tiszteletére rendezett eseményen különböző dalokat, verseket és táncokat láthatott a közönség.

A fellépők több mint egy hónapig kitartóan készültek. A program végén hagyományosan megajándékozták a település idős lakóit. Szalai Eszter, elnök, Lifka Sándor Művelődési Egyesület: „Sok minden van itt ebben a műsorban. Nagyon szép versek, amik az idősekkről szólnak. Különböző táncok, az egyesület részéről nagyon szép tánc és egy mesemondónk egy nagyon érdekes, tréfás mesét fog mondani. Az Adventista Egyház pedig a szokásukhoz híven komolyabb, mélyen hatóbb dolgokkal lép fel.”

A rendezvény összefogja a helyi lakosságot. Mindenki szívesen vesz részt a megszervezésében. Sövény Rudolf, a szervezőbizottság elnöke hozzátette, ez a minimum, amit megtehetnek az idősebbekért. „Mindenki részt vesz benne. Mondhatom azt, hogy mindig telt ház előtt van ez a rendezvény. De ez minden egyes hajdújárási rendezvényre elmondható, bár elég nagy a kultúrotthonunk nagy terme. De ennek ellenére mindig tele van, és ez nagyon jó. Valamilyen téren ez visszaigazolása is annak, hogy az emberek ilyen módon is megbecsülik azt az igyekvést, amelyet teszünk, tesznek, hogy minél jobban érezzük magunkat.”

Az eseményen dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke is beszédet mondott. Hangsúlyozta, soha ilyen gyorsan, soha ilyen sok aláírást nem sikerült összegyűjtenie a VMSZ-nek a választásra, ami azt bizonyítja, hogy a teljes vajdasági magyar közösség a Vajdasági Magyar Szövetség mögött áll ebben a nehéz helyzetben. „Az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrral is ilyen gyorsan sikerült találkozni és konkrét ügyekről beszélni, amelyekben napokon belül lesz előrehaladás, ez azt bizonyítja, hogy a magyar kormány is a Vajdasági Magyar Szövetség mögött áll. Járva a terepet, hiszen elindult a terepi kampány, mindennap számos településen találkoznak az emberekkel a VMSZ politikusai, azt tudom mondani, hogy mindenki érzi azt, hogy ebben a nehéz helyzetben meg kell mutatni azt, hogy a vajdasági magyar közösség egységes. Nagyon sokan mindig is tisztelték a VMSZ munkáját és tudják, hogyha a VMSZ nem segít a közösségnek, akkor más a számukra fontos ügyeket nem fogja előremozdítani.”

Hozzátette, számos olyan emberrel találkozik, akik azt mondják, hogy Pásztor István életműve miatt most különösen oda állnak a VMSZ mögé, és támogatni fogják a pártot a választásokon, december 17-én.

Választások 2023
Dr. Pásztor Bálint
Hajdújárás

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.