Ugrás a tartalomra

A nehéz év ellenére folytatódott a fontos projektek megvalósítása Vajdaságban

2021.12.22
16:52
2021.12.22
17:07
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Képviselőház elnöke évzáró fogadást tartott Újvidéken.

Ember- és idegpróbáló év van Vajdaság mögött, amit elsősorban a koronavírus okozta gazdasági és szociális kilátástalanság okozott - fogalmazott Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke mai, évzáró fogadásán Újvidéken. Kiemelte, ennek ellenére folytatódott a fontos projektek megvalósítása, és nem veszítettünk évet az előrehaladás szempontjából.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Azt látjuk, hogy folyamatos az érdeklődés az itteni befektetések vonatkozásában. Elindultak olyan jelentős beruházások is, amelyek nem céges beruházások, hanem nagy léptékű infrastrukturális beruházások, mint amilyenek a határátkelőknek a bővítése, mint amilyen a vasúthálózatnak az erősítése, az úthálózat tervezése és építése. Emellett pedig azt gondolom, hogy a közösségi politikában, a közösségmegtartó és -megerősítő politikában aránylag jó teljesítményt tudunk felmutatni, akár a Prosperitati tekintetében, akár egyéb más programok vonatkozásában, az oktatásban, a művelődési szférában és a tájékoztatásban is.”

Pásztor István
fogadás
évzáró

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.