Ugrás a tartalomra

Nehéz évet zárt a Magyar Mozgalom (videó)

2017.01.12
15:32
Nehéz évet zárt a Magyar Mozgalom, azonban 2017 számos további feladatot tartogat számára – hangzott el a csütörtöki sajtóreggelin, amelyen a szervezet két társelnöke, Kókai Péter és Joó Horti Lívia szóltak a sajtó képviselőihez
Nehéz évet zárt a Magyar Mozgalom, azonban 2017 számos további feladatot tartogat számára – hangzott el a csütörtöki sajtóreggelin, amelyen a szervezet két társelnöke, Kókai Péter és Joó Horti Lívia szóltak a sajtó képviselőihez. Az előttünk álló évben a legfontosabb az, hogy a Magyar Mozgalom Közgyűlése a tavasz folyamán elfogadjon egy programot, amely mentén a civil szervezet meghatározza pontosan önmagát, és azt az irányt, amely felé elindul a jövőben – emelte ki Kókai Péter, az MM társelnöke. A mozgalom a következőkben egyebek között eldönti, milyen állásponton van a Magyar Nemzeti Tanács kapcsán, vagy hogy milyen stratégia mentén foglaljon állást az önkormányzatokban. Kókai Péter, társelnök, Magyar Mozgalom: „Egyfajta körvonalat ad maga a hitvallás, ami eddig az egyetlen létező dokumentumunk, ettől lényegében nem fogunk eltérni. A körvonalakat illetően pedig nyilván kiállunk a demokratikus alapértékek mellett, valamint a vajdasági magyarság önazonosságának és autonómiájának megőrzése és továbbépítése mellett, tehát lényeges eltérést az eddigi vajdasági magyar politikai paradigmához képest nem kell elképzelni.”



A múlt évben mind a háromszintű szerbiai választás, mind pedig Korhecz Tamás alkotmánybíróvá választása kapcsán kialakult helyzet kihívások elé állította a szervezetet – hangsúlyozta Joó Horti Lívia társelnök. „Valamifajta gyászfolyamatot élünk meg egészen onnantól, hogy nem akarjuk elhinni, hogy ilyen történt velünk, a haragon keresztül, az elfogadáson. Most ott tartunk, hogy elfogadtuk és újra kell gondolnunk a működésünket.” A sajtóreggelin elhangzott továbbá, hogy a Magyar Mozgalom Saša Janković polgári jogvédőt támogatja a szerbiai elnökválasztáson.
Magyar Mozgalom
Joó Horti Lívia
sajtóreggeli

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.