Ugrás a tartalomra

Nem egyeztek meg az amerikai törvényhozók, részlegesen leállt a kormányzat

2018.12.22
08:09
Forrás
MTI
Az amerikai törvényhozók egész napos tárgyalás után sem tudtak megegyezni a kormányzat működését biztosító költségvetésben, így éjféltől leállt az amerikai kormányhivatalok egy részének működése.

A nem létfontosságú hivatalok dolgozóit átmeneti időre fizetés nélküli szabadságra küldhetik, a létfontosságú intézmények - például a rendfenntartó erők vagy a nemzetbiztonsági szervek - alkalmazottai azonban továbbra is dolgoznak. A törvényhozók a hét első felében megállapodtak ugyan abban, hogy rövid távra biztosítják a kormányzati költségvetést, de ebben az összegben nem szerepeltek az amerikai-mexikói határra építendő fal költségei. Donald Trump elnök válaszul bejelentette: csakis akkor írja alá a kormányzati költségvetést, ha az tartalmazza a tervezett fal költségeit.

Amerikai Egyesült Államok

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.