Ugrás a tartalomra
Tanjug/aP/Matt Dunham

Nem sérülnek a magyarok jogai a Brexit után

2021.01.04
11:46
2021.01.04
11:55
Forrás
hirado.hu
Január 1-től sokkal nehezebben telepedhetnek le az uniós, így a magyar állampolgárok is Nagy-Britanniában, valamint munkavállalási vízumot is szerezniük kell, ha ott szeretnének dolgozni - mondta Magyarország nagy-britanniai nagykövete.

Az új szabályrendszerek azért alakultak ki, mert december 31-vel Nagy-Britannia kivált az Európai Unióból. Azok a magyar állampolgárok, akik már az Egyesült Királyságban élnek és dolgoznak, egy megállapodásnak köszönhetően továbbra is megtehetik azt - tette hozzá a nagykövet. Nagy-Britannia számára december végén járt le az EU-ból való kilépést követő átmeneti időszak. December 24-én született egy megállapodás, amely szabályozza az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni viszonyát.

Brexit

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.