Ugrás a tartalomra

A német államfő nem kívánatos személy Kijevben

2022.04.13
22:32
2022.04.13
22:42
Forrás
MTI, Mandiner
Frank-Walter Steinmeier szolidaritási látogatást tett volna Kijevben az észt, a lengyel, a lett és a litván államfő társaságában. A négy másik politikus végül a német elnök nélkül utazott az ukrán fővárosba.

Az ukránokat az zavarja, hogy Frank-Walter Steinmeier még külügyminiszterként szoros kapcsolatban állt akkori orosz kollégájával, Szergej Lavrovval és támogatója volt az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat 2 gázvezetéknek is. A jelenlegi német szövetségi elnök nemrég ismerte be, hogy Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban tévedett.

Közben Olaf Scholz német kancellár azt mondta, nem tesz jót a német-ukrán kapcsolatoknak, hogy Kijev nem látja szívesen a német államfőt. Az elzárkózás a német szövetségi elnök kijevi látogatása elől "kissé irritáló" - jegyezte meg Scholz. Frank-Walter Steinmeier szívesen utazott volna Ukrajnába és jó lett volna, ha fogadják - tette hozzá a politikus, kiemelve, hogy nem kívánja részletesebben kommentálni az ügyet. Ugyanakkor elmondta, hogy ő maga nem tervez a közeljövőben ukrajnai utat.

Frank-Walter Steinmeier
Olaf Scholz

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.