Ugrás a tartalomra

Német-francia "menetrend" készül az EU és az euróövezet továbbfejlesztéséről

2017.05.15
20:41
Németország és Franciaország közösen "menetrendet" készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről - jelentette be Angela Merkel kancellár hétfőn Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után
Németország és Franciaország közösen "menetrendet" készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről - jelentette be Angela Merkel kancellár hétfőn Berlinben Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után. Merkel a francia államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a menetrend az uniós integráció elmélyítését és az euróövezet megerősítését, válságtűrő képességének növelését célozza. Germany France President Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy "újra meg kell alapítani" az Európai Uniót és az euróövezetet. Mindketten kijelentették, hogy Németország, illetve Franciaország részéről akár az Európai Unió működéséről szóló Lisszaboni Szerződés módosítása is szóba kerülhet. (MTI, fotó: Tanjug/AP)
Angela Merkel
Európai Unió
reformok
Emmanuel Macron

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.