Ugrás a tartalomra

A német szövetségi elnök elismerte hibáit és tévedéseit Oroszországgal kapcsolatban

2022.04.04
20:47
2022.04.04
21:04
Forrás
MTI
Nem sikerült olyan közös európai házat felépíteni, amelyben Oroszország is otthonra talál - emelte ki Frank-Walter Steinmeier.

Kudarcok sora jellemzi Németország Oroszországhoz fűződő kapcsolatainak alakítását - mondta Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök. 1999-től 2005-ig kancelláriaminiszterként, majd 2005-től 2009-ig és 2013-tól 2017-ig külügyminiszterként a német Oroszország-politika egyik legfőbb alakítója volt. Az orosz agresszió ellen küzdő ukrán vezetés az utóbbi napokban élesen bírálta Steinmeiert.

A német szövetségi elnök azt mondta, kudarcba fulladt az a törekvés, hogy olyan "közös európai házat" építsenek fel, amelyben Oroszország is otthonra talál, és egy "közös biztonsági architektúrába" sem sikerült bevonni Oroszországot. Kifejtette: az Ukrajna elleni agresszió előtt úgy látta, hogy Vlagyimir Putyin nem kockáztatja országa teljes gazdasági, politikai és erkölcsi tönkretételét csak azért, hogy kiélje "birodalmi mániáját". Ez nem volt helyes helyzetértékelés, "mint mások, én is tévedtem ebben" - mondta Frank-Walter Steinmeier. Hozzátette: a Putyin vezette Oroszországgal lehetetlen a visszatérés a háború előtti állapotokhoz.

Frank-Walter Steinmeier
Oroszország

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.