Ugrás a tartalomra

Németország döntött - nehézfegyverekkel támogatja Ukrajnát

2022.04.28
20:29
Forrás
Euronews
A kormánykoalíció és a CDU/CSU közös indítványát a Bundestagban 586-an támogatták a 693-ból.

A német szövetségi parlament megszavazta a katonai felszerelések szállítását Ukrajnának, mégpedig olyan nehézfegyvereket is, amilyenek a páncélozott harcjárművek és a komplex hadászati rendszerek. Csütörtökön döntöttek az indítványról, 693-ból 586-an támogatták azt. A szavazást követően Agnes Strack-Zimmermann, az FDP politikusa kijelentette, hogy támogatni fogják az orosz agresszió áldozatait egészen addig, amíg helyre nem áll Ukrajna teljes területi integritása. Britta Hasselmann, a Bundestag Zöld képviselőcsoportjának elnöke pedig azt mondta, nem hagyják Ukrajnát védtelenül az agresszorral, azaz Putyinnal szemben.

Friedrich Merz, a CDU vezetője bírálta a kormány eddigi „tétovázását és félénkségét”. Ő is beállt azok közé a hangok közé, akik hetek óta kritizálják a német kormányt és személyesen Scholz kancellárt, amiért csak vonakodva hajlandóak nehézfegyvereket is küldeni az ukránoknak.

Németország
Bundestag
Ukrajna
fegyverek

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.