Ugrás a tartalomra

New Yorkba utazott Aleksandar Vučić

2017.09.18
14:15
2024.03.19
08:51
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia államfője tengerentúli tartózkodása során részt vesz az ENSZ Közgyűlésének 72. rendes ülésén.

Kedden Oroszország külügyminiszterével, Szergej Lavrovval folytat bilaterális tárgyalást, majd részt vesz Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnökének és Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének fogadásán.

Kedden este a szerb államfő is hivatalos Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnökének fogadására. Vučić tervezett programja szerint szerdán Recep Tayyip Erdogan török elnökkel tárgyal. A szerb köztársasági elnök csütörtökön beszédet tart az ENSZ Közgyűlésén. Pénteken, a szerb delegáció New York-i tartózkodásának utolsó napján, António Guterres ENSZ-főtitkárral is találkozik. Korábban a szerb államfő kiemelt jelentőségűnek nevezte a mostani amerikai látogatást, ahol számos, a régiót érintő fontos kérdés szóba kerülhet.

New York
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.