Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Elswick

Nincs bizonyíték, hogy a Trump-kampánytörzs összejátszott az oroszokkal

2019-03-25
01:41
2020-02-17
18:44
Forrás
hirado.hu, HVG, Euronews
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump választási kampánytörzse vagy munkatársai összejátszottak az oroszokkal - közölte az igazságügyi miniszter.

A szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság nem talált elégséges bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A vizsgálat szerint arra a következtetésre jutottak, hogy Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben.

Trump a következőképpen reagált a hírre: "Mindvégig teljességel nyilvánvaló volt, hogy rágalomról van szó. Szégyen, hogy a hazánkban ez megtörténhetett, hogy ezzel kellett foglalkoznunk" - mondta. 

A vizsgálat a 2016-os amerikai elnökválasztás befolyásolásáról csaknem két évig tartott.

 A demokraták szenátusi frakciója szerint számos kérdést vet fel a vizsgálat, és kérik a jelentés egészét és a hozzá tartozó dokumentációt is.

Oroszország
elnökválasztás
Donald Trump

Most

14:25, Frissítve: 17:22

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.