Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Elswick

Nincs bizonyíték, hogy a Trump-kampánytörzs összejátszott az oroszokkal

2019-03-25
01:41
2019-03-25
10:38
Forrás
hirado.hu, HVG, Euronews
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump választási kampánytörzse vagy munkatársai összejátszottak az oroszokkal - közölte az igazságügyi miniszter.

A szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság nem talált elégséges bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A vizsgálat szerint arra a következtetésre jutottak, hogy Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben.

Trump a következőképpen reagált a hírre: "Mindvégig teljességel nyilvánvaló volt, hogy rágalomról van szó. Szégyen, hogy a hazánkban ez megtörténhetett, hogy ezzel kellett foglalkoznunk" - mondta. 

A vizsgálat a 2016-os amerikai elnökválasztás befolyásolásáról csaknem két évig tartott.

 A demokraták szenátusi frakciója szerint számos kérdést vet fel a vizsgálat, és kérik a jelentés egészét és a hozzá tartozó dokumentációt is.

Trump
Oroszország
elnökválasztás

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.