Ugrás a tartalomra

Nincs bizonyíték, hogy a Trump-kampánytörzs összejátszott az oroszokkal

2019.03.25
01:41
2024.03.19
08:50
Forrás
hirado.hu, HVG, Euronews
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump választási kampánytörzse vagy munkatársai összejátszottak az oroszokkal - közölte az igazságügyi miniszter.

A szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság nem talált elégséges bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A vizsgálat szerint arra a következtetésre jutottak, hogy Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben.

Trump a következőképpen reagált a hírre: "Mindvégig teljességel nyilvánvaló volt, hogy rágalomról van szó. Szégyen, hogy a hazánkban ez megtörténhetett, hogy ezzel kellett foglalkoznunk" - mondta. 

A vizsgálat a 2016-os amerikai elnökválasztás befolyásolásáról csaknem két évig tartott.

 A demokraták szenátusi frakciója szerint számos kérdést vet fel a vizsgálat, és kérik a jelentés egészét és a hozzá tartozó dokumentációt is.

Oroszország
elnökválasztás
Donald Trump

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.