Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Elswick

Nincs bizonyíték, hogy a Trump-kampánytörzs összejátszott az oroszokkal

2019-03-25
01:41
2019-03-25
10:38
Forrás
hirado.hu, HVG, Euronews
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump választási kampánytörzse vagy munkatársai összejátszottak az oroszokkal - közölte az igazságügyi miniszter.

A szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság nem talált elégséges bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A vizsgálat szerint arra a következtetésre jutottak, hogy Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben.

Trump a következőképpen reagált a hírre: "Mindvégig teljességel nyilvánvaló volt, hogy rágalomról van szó. Szégyen, hogy a hazánkban ez megtörténhetett, hogy ezzel kellett foglalkoznunk" - mondta. 

A vizsgálat a 2016-os amerikai elnökválasztás befolyásolásáról csaknem két évig tartott.

 A demokraták szenátusi frakciója szerint számos kérdést vet fel a vizsgálat, és kérik a jelentés egészét és a hozzá tartozó dokumentációt is.

Trump
Oroszország
elnökválasztás

Most

06:50, Frissítve: 07:34

Határinfó

Áramkimaradás miatt ideiglenesen szünetel a határforgalom-ellenőrzés kedden a Röszke Közúti Határátkelőhelyen.
23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű