Ugrás a tartalomra

Ők alkotják majd az új kormányt (videó)

2016.08.09
17:40
Húsztagú lesz az új szerb kormány, Aleksandar Vučić kormányfővel az élen
Húsztagú lesz az új szerb kormány, Aleksandar Vučić kormányfővel az élen. A miniszterek a kormányalakító expozéjának ismertetését követő vita után a hét végéig tehetik le az esküt, és ezzel megkezdheti négyéves mandátumát Vučić második kormánya. Az előző kabinet hét minisztere nem folytathatja munkáját. A 19 javasolt miniszter között 8 új név szerepel. A legtöbb minisztert a Szerb Haladó Párt és a köréje tömörülő választási koalíció adja, három funkció a Szerbiai Szocialista Pártnak jut, és párton kívüli személyek is helyet kapnak az új kabinetben.



Aleksandar Vučić kormányfő mellett négy kormányalelnöke lesz Szerbiának. Nebojša Stefanović, aki marad belügyminiszter is, Ivica Dačić, aki megőrizte külügyminiszteri tisztséget, Zorana Mihajlović, aki folytatja munkáját az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium élén, és Rasim Ljajić, aki egyben kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési miniszter is. Az új kabinetben Dušan Vujović lesz a pénzügy-, Goran Knežević a gazdasági, Zoran Đorđević a védelmi, Aleksandar Antić a bányászati és energiaügyi, Zlatibor Lončar az egészségügyi, Aleksandar Vulin a munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai, Vanja Udovčić pedig marad ifjúsági és sportminiszter. Branislav Nedimović lesz a mezőgazdasági és környezetvédelmi, Nela Kuburović az igazságügyi, Ana Brnabić az államigazgatási és helyi önkormányzati, Mladen Šarčević az oktatási és tudományügyi, Vladan Vukosavljević pedig művelődési és tájékoztatási miniszter. Tárca nélküli miniszterek lesznek: Jadranka Joksimović, Slavica Đukić Dejanović és Milan Krkobabić.
kormányalakítás
Aleksandar Vučić
miniszterek
sajtótájékoztató
névsor
új kabinet

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.