Ugrás a tartalomra

Október 7-én választások lesznek Bosznia-Hercegovinában

2018.05.08
15:59
Forrás
MTI
Október 7-re írták ki az általános választásokat Bosznia-Hercegovinában. A boszniai állampolgárok összességében 518 tisztségről döntenek.

A 3,38 millió választópolgár szavaz a háromtagú államelnökség tagjairól, a szövetségi parlamenti törvényhozóiról, a többségében bosnyákok és horvátok lakta Bosznia-hercegovinai Föderáció, valamint a főként szerbek lakta boszniai Szerb Köztársaság parlamentjének képviselőiről. Döntenek továbbá a Bosznia-hercegovinai Föderáció tíz kisebb egységének, vagyis kantonjának parlamenti összetételéről, és arról is, hogy ki legyen a boszniai Szerb Köztársaság új elnöke és alelnöke. Az általános választásokat annak ellenére írták ki, hogy az ország vezetésének még mindig nem sikerült módosítania a korábban diszkriminatívnak ítélt választási törvényét. A törvénymódosítás a szavazás megtartásának előfeltétele lenne.

Bosznia-Hercegovina
választások

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.