Ugrás a tartalomra

Orbán: a gazdaság újraindításának szakasza jön

2021.06.09
12:59
2021.06.09
16:59
Forrás
Pannon RTV
Lezárul a gazdaságvédelem szakasza, és a gazdaság újraindításának szakasza jön - jelentette ki Orbán Viktor a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági csúcskonferencián, Budapesten.

A költségvetési hiány 8,1 százalék volt 2020-ban, idén 7,5 százalék lehet, jövőre pedig 5,9 százalékot szeretnének - jegyezte meg a magyar miniszterelnök. Két új operatív törzs is létrejön Magyarországon, melyek a gazdasági, valamint a társadalmi élet újraindításán dolgoznak a jövőben. Előbbi Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter vezetésével, utóbbi Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vezetésével fog működni - mondta Orbán Viktor.

A konferencián Magyarországi külkapcsolatokról is szó esett. A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, nem lehet, hogy Magyarország csak a nyugati lábán álljon, a keleti irány is fontos, ez gazdaságpolitikai tény. A világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre helyeződik, ehhez nekünk alkalmazkodni kell - mutatott rá. A munkahelyvédelmi képesség kapcsán Orbán azt mondta, hogy a globális vállalati adó bevezetése esetén is megőrzik Magyarország munkahelyvédelmi képességét.

„Mindenkinek nehéz volt, mindenkit megviselt, de összességében, ha megnézzük a foglalkoztatási számokat, abban mindig két dolog fejeződik ki. Az, hogy az emberek akarnak dolgozni, a magyarok akarnak dolgozni, a vállalkozók meg akarnak nekik munkát adni. Ez a válság idején is pontosan így volt, tehát mi, magyarok nyugodtan mondhatjuk, miközben megrángatott minket ez a válság, hogy egy olyan közösség a miénk, amely baj idején minden porcikájában képes volt helyt állni és jól teljesíteni. Ez nagy tanulsága a válságnak és nagy biztatása a jövőre nézve.”

 

Orbán Viktor

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.