Ugrás a tartalomra

Orbán: Ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk

2017.10.23
18:57
2024.03.19
08:37
Forrás
MTI
Ha elvész a szabadság, a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i ünnepségen.

A kormányfő úgy fogalmazott: a szovjet uralom egy történelem nélküli térbe taszított bennünket, "meg akarta semmisíteni a múltunkat és a kultúránkat is". Mint mondta, a fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver. "Ezért jöttünk ma éppen ide" - utalt a Terror Háza Múzeumra, amely - emlékeztetett - a nyilasok főhadiszállása, majd a kommunista pártállami terror székhelye volt.

Orbán Viktor
Budapest
miniszterelnök
magyar

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.