Ugrás a tartalomra

Orbán: A kezeink között porlad szét a schengeni rendszer

2017.10.06
12:49
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Az unió jövőjéről szőnek terveket, közben a kezeink között porlad szét a schengeni rendszer, a külső határvédelem helyett belső határok épülnek - nyilatkozta Orbán Viktor.

Az EU jövőjével kapcsolatos reformelképzeléseket kommentálva a Kossuth rádió 180 perc című műsorában ezt alátámasztandó idézte azt a javaslatot, amely alapján a tagállamoknak három évre joguk lenne visszaállítani a határellenőrzést Schengenen belül. Ugyanígy éppen most szorítjuk megint korlátok közé a munkaerő mozgását – véli a magyar miniszterelnök.

Az interjúban Orbán Viktor a jövőre esedékes magyarországi választásokra is kitért. Úgy fogalmazott, az, hogy egyszer csak sok miniszterelnök-jelölt tűnik fel, mint eső után a gomba, abból nem következik, hogy a kampány megkezdődik. A kormánynak nem áll módjában részt venni a kampányban egyelőre, mert dolgozni kell. Kampány akkor lesz, ha a kormány a választások előtt 2,5-3 hónappal elvégezte négyéves munkáját - emelte ki a politikus.

Orbán Viktor
Schengen
Európai Unió

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.