Ugrás a tartalomra

Orbán: A kormány nem csak a zárva táblát akarja elfordítani

2021.02.15
14:40
2021.02.15
16:01
Forrás
Pannon RTV
Napirend előtti felszólalásban számolt be az elmúlt két hónap gazdasági intézkedéseiről és az újraindítási programról Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitóülésén.

A magyar miniszterelnök beszédében a válságkezelésről szólva hangsúlyozta: az következetes volt, hiszen november óta lényegében nem változtatott a kormány az intézkedésein, ezért maradtak sikeresek.

Ahol Nyugat-Európában karácsonykor újranyitottak, ott hatalmas erővel tört ki a harmadik hullám – jelentette ki a magyar miniszterelnök. A magyar társadalomban folyamatosan zajlik a vita az újranyitásról. A kormány azonban nem egyszerűen csak a „Zárva táblát akarja elfordítani a bejáraton”, hanem újra akarja indítani az egész társadalmi életet, hogy erősebben kerüljön ki a járványból, mint amilyenben belekerült. Ehhez a legfontosabb eszköznek a vakcinát nevezte Orbán Viktor.

„A legfontosabb feladat, amely hazánk előtt áll, hogy megpróbáljunk minél több vakcinát szerezni. Nem majd - ahogyan Brüsszelből ígérik, hanem gyorsan. Nekünk minden olyan vakcina jó, ami biztonságos, és amivel a világon már több millió embert beoltottak. Azt pedig aligha engedhetnénk meg magunknak, hogy hogy amivel magyarokat oltanak a Vajdaságban, az ne legyen elérhető nálunk, Magyarországon.”

Ezért vásárolt Magyarország a nyugatiak mellé orosz és kínai vakcinát is, így már öt hatékony és biztonságos vakcina rendelkezik használati engedéllyel. Május végéig Magyarország 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint egy hasonló méretű ország, amely csak a nyugati vakcinákra támaszkodhat - tette hozzá. Felhívta a figyelmet, hogy az oltásra továbbra is lehet jelentkezni, a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Orbán Viktor ismertette a következő hetek, hónapok legfontosabb feladatait.

„Végig fogjuk vinni a tömeges oltási akciót. Másrészt a konzultáció után, az emberek véleményét figyelembe véve, fokozatosan, kellő óvatosság mellett, ki fogjuk vezetni a korlátozásokat. Harmadrészt, és végül újra fogjuk indítani a gazdaságot, van egy újraindítási akciótervünk, annak minden pontját meg fogjuk valósítani.”

A gazdaság újraindítási akcióterve 7 lépésből áll. Az intézkedésekhez a parlamenti képviselők támogatását kérte a magyar miniszterelnök, pártállástól függetlenül

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.