Ugrás a tartalomra

Orbán: A közép-európai országok stabilizáló szerepet játszanak az EU-ban

2018.01.03
17:10
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
Míg térségünk országainak gazdaságai működnek, az unió bevándorláspolitikája látványos kudarcot vallott - mondta Orbán Viktor a lengyel kormányfővel tartott közös budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor kiemelte, a határokat továbbra is meg kell védeni, a migrációt meg kell állítani, és a segítséget kell odavinni, ahol szükség van arra. Mateusz Morawiecki elmondta, a visegrádi országok fontos részei az uniónak, hozzájárulnak gazdasági növekedéséhez és stabilitásához. A lengyel kormányfő hozzátette, teljes egészében egyetértenek a magyar állásponttal a migránsválsággal kapcsolatban. A magyar miniszterelnök a sajtótájékoztatón kiemelte, a közép-európai gazdasági modellek működnek, a térség országai stabilizáló szerepet játszanak az Európai Unióban, ezért ennek megfelelő súllyal szeretnének beleszólni az unió ügyeibe.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Én nem hiszek abban, hogy a közép-európai országok függetlenek tudnak maradni megfelelő, saját nemzeti tulajdonban álló gazdaság nélkül. Az elmúlt években azt bizonyítottuk be itt Közép-Európában, hogy az orosz és a német világ közötti térség, ha megkapja a lehetőséget arra, hogy kereskedjen, hogy beruházzon, hogy dolgozzon, hogy fejlesszen, akkor ez a térség gazdaságilag a saját lábán áll. Egyikünk sem akar német pénzen élni. A közép-európai államok nem kérnek a németek pénzéből, hogy azok oldják meg a mi problémáinkat. Szívesen fogadunk beruházásokat, de mi nem fogunk kitalálni mindenféle ravasz megoldásokat, hogy valahogyan hozzáférjünk a németek pénzéhez.”

Orbán Viktor
Európai Unió
Közép-Európa

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.