Ugrás a tartalomra

Orbán: Magyarország bebizonyította, hogy a népvándorlás megállítható

2017.06.17
12:55
Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton
Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton. „Elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek” - fogalmazott a kormányfő a határvadász-avatáson. Orbán Viktor szerint ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek. Magyarország azt tette, amit a józan ész és a történelme diktál: útját állta az áradatnak - jelentette ki a kormányfő, kiemelve: Magyarország nem várt másokra, nem keresett kifogásokat, nem félt a bírálatoktól, amikor a "migrációs invázió" teljes erejével nehezedett rá, hanem megszervezte a védelmet. MTI_hatarvadasz avatas BP "Önök a mai napon esküt tettek Magyarország és tágabb hazánk, Európa határainak védelmére" - szólt az 1206 rendőr tiszthelyetteshez, felhívva a figyelmüket arra is, hogy a viharos magyar történelem megtanította: a határvédelmet nem elég csak egyszer kiépíteni, újra és újra meg kell erősíteni, minden egyes nap fenn kell tartani. (MTI, fotó: MTI)
Orbán Viktor
Budapest
magyar miniszterelnök
Hősök tere

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.